logo

RT Praktijk Nieuwland

Poortersdreef 58

3824 DP Amersfoort

 

T: 033 737 00 26

M: 06 132 55 295

Nieuwe praktijk in Amersfoort Vathorst geopend

Sinds april 2015 is onze nieuwe praktijk in Amersfoort Vathorst geopend. Hiermee is het voor ouders en kinderen in Vathorst, Bunschoten en Nijkerk nog gemakkelijker om naar de praktijk te komen. De praktijk in Vathorst is ruim opgezet, heeft vier behandelkamers en wordt gedeeld met twee kinderpsychologen. De praktijk in Nieuwland blijft gewoon bestaan zodat u kunt kiezen welke locatie u het beste schikt. De praktijk in Vathorst bevindt zich aan de Laaxumstraat 20. Zie de contactpagina voor informatie over onze locaties en de bereikbaarheid daarvan.

Cito toetsen voor dyslectische kinderen beschikbaar op Kurzweil

De Cito Eindtoetsen Basis en Niveau en de Entreetoets groep 6 en Entreetoets groep 7 zijn in 2013 voor iedere Kurzweil gebruiker als .kes-bestand beschikbaar. Dit betekent dat dyslectische leerlingen deze cito toetsen met Kurzweil mogen maken. Vorig jaar heeft een van onze dyslectische leerlingen de Cito eindtoets al met Kurzweil gemaakt, dit is hem goed bevallen en zijn resultaten waren zeer goed. U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie over de praktische gang van zaken en hoe u dit zou kunnen regelen voor uw kind.

ADHD en werkgeheugentraining

Een aantal kinderen in onze praktijk hebben ADHD en/of hebben werkgeheugenproblemen. Voor deze kinderen is sinds een aantal jaren een goede training ontwikkeld: Cogmed geheugentraining. Wij hebben al verschillende malen kinderen doorverwezen voor deze training en hebben ervaren dat de training werkt, kinderen kunnen beter focussen en hebben meer controle over hun gedrag. Als u geïnteresseerd bent in extra informatie over Cogmed geheugentraining of als u een trainer zoekt in de buurt kunt u ons altijd benaderen. We helpen u graag verder.

Film over dyslexie/dyscalculie

Op de site van Balans staat een informatief filmpje over dyslexie en dyscalculie. Misschien leuk om samen met uw kind naar te kijken? Klik hier om het filmpje te bekijken.